CMS meldt globale omzet 2020: 1,475 miljard euro

CMS heeft de omzet over 2020 bekend gemaakt. Het internationale advocatenkantoor draaide ondanks de coronapandemie een globale omzet van 1,475 miljard euro, wat een groei van drie procent betekent op jaarbasis.

Ondanks de groei meldt CMS in het persbericht dat de epidemie CMS-kantoren en -cliënten ‘in alle rechtsgebieden trof’. Ook de Franse voorzitter van het kantoor, Pierre-Sébastien Thill, wijdt in het bericht uit over het coronavirus: ‘De gebeurtenissen van 2020 waren hopelijk eenmalig en betekenden voor velen een zeer zware, en in sommige gevallen tragische tijd, in persoonlijk en professioneel opzicht. Onze prioriteit lag dan ook bij het ondersteunen en beschermen van onze mensen terwijl we ook voor onze cliënten een betrouwbare adviseur bleven.’

Technologie, innovatie en expansie

Naar eigen zeggen heeft CMS in 2020 tegelijkertijd ‘zwaar ingezet op technologie en innovatie’. Zo stond het kantoor mede aan de wieg van het populaire legal tech-platform Lupl, dat vorig jaar uitgebreid werd getest en begin 2021 werd gelanceerd. Daarnaast introduceerde CMS in 2020 de ‘Breach Assistant’; een app die begeleiding biedt aan bedrijven tijdens de eerste kritieke uren van een (potentieel) datalek. Het kantoor heeft verder ook zijn opleidingsprogramma, de CMS Academy, overgezet naar een digitaal platform.

In 2020 zette CMS niet enkel in op technologie en innovatie, maar ook in geografisch opzicht heeft het kantoor stappen gezet. Vorige maand trad bijvoorbeeld Kluge (nu: CMS Kluge) toe tot de firma: een Noors kantoor met vestigingen in Bergen, Oslo en Stavanger. CMS telt nu bijna 80 kantoren in 44 landen. In totaal zijn er wereldwijd meer dan vijfduizend advocaten werkzaam.

Ook kende het kantoor in 2020 een recordaantal partnerpromoties met 52 nieuwe partners, verspreid over 22 steden in Europa, Latijns-Amerika en Afrika. Ruim een derde (37 procent) daarvan is vrouw.  

Omzet CMS Nederland

In Nederland raakte de coronapandemie de grootzakelijke advocaten- en notariskantoren nauwelijks: de omzetgroeipercentages van de top 50-advocatenkantoren waren in 2020, over het geheel, hooguit iets minder hevig dan in het topjaar 2019. Dit geldt echter niet voor CMS. De Nederlandse tak van het kantoor zette in 2020 49,08 miljoen euro om, terwijl de omzet in 2019 47,09 miljoen euro bedroeg. Dit houdt een procentuele groei in van 4,23 procent. Hiermee is de omzet van CMS in Nederland sterker gegroeid dan de wereldwijde omzet van het kantoor.

Bron