Krijg je te maken met een juridisch geschil? Het vinden van de beste advocaat voor jouw zaak kan een hele opgave zijn.

Als je tegen een juridisch probleem aanloopt, wil je natuurlijk de beste juridische ondersteuning krijgen van een advocaat. Als leek kan het vinden van de juiste advocaat een hele opgave zijn. Probeer dan ook allereerst zelf op onderzoek uit te gaan en je in te lezen over het juridisch probleem waar je mee te maken hebt. Online kan je tegenwoordig al veel informatie vinden over de verschillende rechtsgebieden. Dit geeft je een inzicht over het betreffende rechtsgebied en de opgedane informatie vereenvoudigt vervolgens de zoektocht naar een geschikte advocaat.

De meeste rechtzoekende raadplegen een zoekmachine (Google, Bing) om een advocaat te vinden. Hierbij is het verstandig om een advocaat te zoeken die bij jou in de regio actief is. Voor specialistische rechtsgebieden is de reistijd wellicht minder van toepassing, omdat de spoeling van advocaten dunner is. Als alternatief kan je de website van Advocatenkantoren.nl raadplegen.

Op Advocatenkantoren.nl kan je overzichtelijk advocaten vinden in een groot aantal rechtsgebieden en regio’s. Vervolgens neem je via het juridische platform eenvoudig contact op met de gekozen advocaat. Tevens kan je via Advocatenkantoren.nl direct de advocaten vergelijken op uurtarief, locatie, specialisatie en ervaring.

De beste advocaat voor jouw zaak

Het vinden van de juiste advocaat kan een grote invloed hebben op het resultaat van de zaak. Allereerst is het belangrijk dat de advocaat zich heeft gespecialiseerd in het rechtsgebied waarin jouw zaak zich afspeelt. Misschien net zo belangrijk is het om een goede klik met de advocaat te hebben. De meeste advocatenkantoren bieden dan ook een kosteloze telefonische kennismaking aan met de advocaat.

Tijdens dit gesprek kan je een aantal vragen stellen om de deskundigheid van de advocaat te achterhalen. Vraag bijvoorbeeld naar ervaring in soortgelijke zaken, hoelang de advocaat werkzaam is, of de advocaat is aangesloten bij een specialisatievereniging en in welke rechtsgebieden de advocaat zich heeft gespecialiseerd.

Overige vragen over een kansen inschatting, het uurtarief en een globale schatting van het aantal uur dat de advocaat dient te besteden aan jouw zaak, geven een duidelijke inzicht wat je kunt verwachten.

De specialisatie van de advocaat

Alle in Nederland actieve advocaten zijn aangesloten bij de Orde van Advocaten en hebben een rechtenstudie afgerond. De trend binnen de advocatuur is dat advocaten zich steeds vaker specialiseren in een bepaald rechtsgebied. Waar voorheen advocaten werkzaam waren binnen een groot aantal rechtsgebieden, is dit tegenwoordig een stuk minder vaak van toepassing. Gespecialiseerde advocaten hebben zich dan ook vaak aangesloten bij een specialisatievereniging.

Aan toetreding van een specialisatievereniging zijn voorwaarden verbonden, waardoor de kwaliteit en kennis van de advocaat over het rechtsgebied verzekerd is. Dit geeft jou als rechtzoekende de zekerheid dat de advocaat alle kennis in huis heeft over het betreffende rechtsgebied. Let wel dat gespecialiseerde advocaten vaak een hoger honorarium rekenen.

Dit betekent niet automatisch dat advocaten die in meerdere rechtsgebieden actief zijn minder goed werk afleveren. Veel rechtsgebieden zijn namelijk ook verbonden aan elkaar, denk bijvoorbeeld aan het arbeidsrecht en ondernemingsrecht die elkaar vaak overlappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *