REALTIME SPRAAKHERKENNING MET PHILIPS SPEECHLIVE

Wat is spraak-naar-tekst?

Speech-to-Text (STT) verwijst naar de automatische omzetting van spraak in tekst. Dit kan in realtime of in de achtergrond gebeuren. Bij gebruik van realtime spraak-naar-tekst is het aanbevolen dat de stem wordt opgenomen met een professionele microfoon die is aangesloten op uw PC om de meest nauwkeurige spraakherkenningsresultaten te verkrijgen. Voor geautomatiseerde spraakherkenning in de achtergrond kan de stem worden opgenomen met een voicerecorder of zelfs een smartphone. De opname wordt vervolgens geüpload naar de SpeechLive cloud en naar een spraak-naar-tekst engine gestuurd voor herkenning om een getypt document te creëren.

Wat is Philips SpeechLive?

Deze cloud-oplossing omvat alles op het gebied van dicteren, transcriptie en spraak-naar-tekst in één handige oplossing.

  • Dicteer op uw smartphone of gebruik een voicerecorder en beheer uw spraakbestanden en documenten in SpeechLive.
  • Werk samen met collega’s om snel documenten aan te maken, te typen en goed te keuren.
  • Gebruik geautomatiseerde spraakherkenning in plaats van typen en zet uw stem om in tekst voor correctie.
  • En nu – installeer gewoon de SpeechLive Desktop-app voor Windows, plaats uw cursor in een willekeurig tekstveld, spreek in en zet uw stem onmiddellijk om in tekst.

Hoe werkt de SpeechLive Desktop-app?

Het belangrijkste doel van de SpeechLive Desktop-app is om spraak-naar-tekst universeel bruikbaar te maken binnen elk programma waar u mee werkt. Overal waar u de cursor in een tekstveld plaatst, kunt u wat u inspreekt nu onmiddellijk in tekst omzetten. Bekijk het eens op deze manier: overal waar u normaal zou typen, kunt u nu spraak-naar-tekst gebruiken.

  • Moet u een e-mail typen? Plaats uw cursor in de body van de e-mail, start de SpeechLive Desktop-app en begin met spreken om de tekst te laten verschijnen.
  • Wilt u een document aanmaken in Word? Plaats de cursor en spreek.
  • Stuur een snel bericht in een chatprogramma zoals MS Teams. Waarom dicteert u het niet zoals u een tekstbericht op uw telefoon zou dicteren?
  • Moet u records updaten in een CRM zoals Salesforce? Spreek uw notities in in plaats van ze te typen.

Zoals uit deze voorbeelden blijkt, is het aantal toepassingen onbeperkt.

 

Tweetalig? Hoe zit het met verschillende talen?

De SpeechLive Desktop-app ondersteunt 22 talen, wat betekent dat u bijvoorbeeld het ene moment een e-mail in het Engels kunt inspreken, en het volgende moment al aantekeningen in het Nederlands aan het maken bent. U kunt de taal op elk gewenst moment eenvoudig wijzigen in de app-instellingen. De talen worden ook ondersteund wanneer u gebruikmaakt van spraakherkenning in de browser via speechlive.com of wanneer u dicteert met de Philips SpeechLive-app voor iPhone en Android.

Hoe kan ik spraak-naar-tekst toevoegen in mijn SpeechLive account?

De ruggengraat van de SpeechLive Desktop-app is Philips SpeechLive. U hebt een SpeechLive-abonnement nodig om het spraak-naar-tekstpakket te kunnen toevoegen. Het is een forfaitair pakket met een fair use policy. Als u zin hebt in een proefrit, kunt u zich gewoon aanmelden voor een gratis test en het uitproberen.

 

Het bericht REALTIME SPRAAKHERKENNING MET PHILIPS SPEECHLIVE verscheen eerst op Mr. Online.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *