Regel jouw scheidingsaanvraag met een mediator

Een scheiding aanvragen is niet altijd even makkelijk. Hoe regel je dit namelijk het beste en waarop moet je precies letten? Bij een scheiding aanvragen is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet en dat het zo min mogelijk negatieve gevolgen heeft voor het gehele gezin. Hoe ga je dus ‘goed’ uit elkaar? In sommige gevallen is het verstandig om een mediator gespecialiseerd in scheiding in te schakelen. Lees verder wat een mediator voor jou en jouw (ex)partner kan betekenen.

Een mediator inschakelen: wat en waarom?

Het is een van de moeilijkste zaken, maar vaak wel het verstandigste om te doen: vraag een scheiding aan. Soms gaat het niet meer goed tussen twee mensen, dus dan is het verstandiger om te gaan scheiden. Een scheiding aanvragen kan soms voor moeilijkheden zorgen tussen jou en jouw ex. In het geval dat communicatie moeilijk verloopt, dan kan het fijn zijn om een mediator in te schakelen. Mediation kan jullie helpen om belangrijke zaken zoals partneralimentatie en kinderalimentatie op de juiste manier te regelen. Bij mediation wordt er een derde persoon betrokken die bemiddelt tussen twee partijen over deze zaken. 

Een ding is zeker bij het regelen van een scheiding: vraag een scheiding aan, zo snel mogelijk. Zo kun je namelijk sneller bepalen of jullie baat zullen hebben bij het inschakelen van een mediator. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar vraag een scheiding aan. Hoe sneller, hoe beter. 

De voordelen van een mediator bij het regelen van scheidingen

Het betrekken van een mediator heeft voordelen. Zo kan er sneller een oplossing worden gevonden en kan je zelf bepalen wat je precies afspreekt met jouw (ex)partner. Bovendien worden er problemen goed besproken tijdens mediation, waardoor de kans op contact na de scheiding groter zal zijn. Dit is natuurlijk ook prettiger in het geval dat jullie kinderen hebben. Daarnaast wordt de mediation afgesteld op jullie situatie. 

Zodra jullie het eens zijn over bepaalde afspraken, dan kunnen jullie gemakkelijk een advocaat inschakelen. Een advocaat zal dan jullie afspraken laten bekrachtigen door de rechter. Een advocaat is namelijk altijd nodig bij scheidingszaken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *